Haaveiletko pennusta?

Gösta (Aurinkolan Akseli) 6 viikon iässä. Kuva: Jari Piira.

Jos toivot meiltä gööttiä, pyytäisin sinua miettimään muutamaa asiaa. Voi olla että nämä ovat sinulle itsestään selvyyksiä, mutta on järkevää pohtia ennen kuin toimii.

Oletko varma siitä, että koiraharrastus on sinun juttusi? Sitoudut pitkäksi aikaa, lenkkeilet koirasi kanssa satoi tai paistoi, tai keksit muuta aktiviteettia sille. Kuka hoitaa koiraasi kun olet sairaana? Entä lomien aikana?

Vastapainoksi saat ihmisystävällisen ja lempeän ystävän pitkäksi aikaa. Gööttisi odottaa sinua ja palkitsee kotiinpaluusi. Se on seurana niin hyvinä kuin huonoina päivinä. Se on paras ystäväsi ja se palvoo sinua.

Jos perheessänne on lapsia, minkä ikäisiä he ovat? Aivan pienten lasten vanhempien kannattaa miettiä kaksi kertaa, riittääkö aikaa myös koiralle. Oma kokemukseni on, että koira opettaa lapselle empatiaa ja vastuuntuntoa, toki vastuu pennusta on kaikissa tapauksissa aikuisella.

Onko koko perhe koiranpennun hankinnan takana vai onko se vain oma haaveesi?

Onko sinulla varmasti aikaa koiraharrastukselle? Göötti vaatii paljon liikuntaa ja lisäksi aivoaktiviteettia. Nämä asiat pitää olla kunnossa, ettei göötin iloinen temperamentti käänny itseään vastaan esim. tuhoamisvimmana.

Kun olet puinut näitä asioita, ota yhteyttä ja kerro toiveistasi. Haluan tavata sinut ja mahdollisesti myös perheesi. On tärkeää, että meille syntyy luottamuksellinen suhde, sillä haluan pennuille parhaan mahdollisen kodin.

Jos päädymme siihen, että meiltä pentu teille tulee, olen luonnollisesti apunasi, ja toivonkin, että minuun ollaan yhteydessä niin aurinkoisina kuin pilvisinäkin päivinä. Toivon, että kuulen kasvateistani  ja näenkin niitä, varsinkin kasvuaikana.

Olen ollut tarkkana valitessani pentueen isän ja emän. Valintani ykköskriteerit ovat terveys ja hyvä luonne. Siksi toivoisin, että kasvattini kävisivät terveystarkastuksissa ja luonnekuvauksessa. Näin saisin palautetta siitä, millaista hedelmää valintani ovat kantaneet.

Jos pentu on ulkomuodoltaan lupaava, toivoisin että muutkin näkisivät sen! Olisi toivottavaa, että meiltä lähteneet pennut kävisivät näyttelyissä muutaman kerran elämänsä aikana. Autan mielelläni näyttelytouhussa.

Pennut luovutetaan kahdeksan viikon iässä. Ne on madotettu useaan kertaan, sirutettu ja rekisteröity Suomen Kennelliittoon. Pennut on sosiaalistettu normaaliin kotikoiran perhe-elämään. Eläinlääkäri on tarkastanut pentueen ja saat pennun luovutushetken terveydentilasta todistuksen. Pennun mukana seuraa tuttua kuivamuonaa, varusteita ja repullinen hyviä neuvoja sekä kirjallinen hoito-ohje.

Jos tiesi Aurinkolan-göötin kanssa jonain päivänä eroavat, autan mielelläni uuden kodin löytämisessä. Uudelleen sijoitus voi antaa koiralle mahdollisuuden uuteen elämään.

Ota yhteyttä lomakkeella, jos olet kiinnostunut kasvateistani. Perustele, miksi juuri sinä voisit tarjota pennulle rakastavan kodin.

Pepi 8 viikon ikäisenä. Kuva: Hanna Virtanen.