Esittely

Olen Hanna Virtanen Nastolasta, Lahden kupeesta. Perheeseeni kuuluvat mieheni ja koiriemme  lisäksi tyttäreni Leena, joka asustelee oman gööttinsä kanssa Helsingissä.

Koirieni kanssa retkeilen marjastaen, veneillen, hiihtäen ja muuten vain patikoiden. Käymme näyttelyissä ja osallistumme kursseille.

Yhdessä tekeminen ja puuhailu luonnossa koirien kanssa on meidän juttu. Mottoni on: Koirat onnellistuttavat ihmisiä. Ihmisen ja koiran kumppanuus juontaa juurensa tuhansien vuosien taakse. Tänään rotuja löytyy yli kolme sataa, joten jokaiselle koiraa haluavalle löytyy omansa. Gööttiä suosittelen luonnosta ja liikunnasta nauttivalle aktiiviselle ihmiselle. Göötti antaa takaisin sitä rakkautta ja huolenpitoa mitä se saa osakseen, satakertaisesti. Kun ihminen pitää gööttiä hyvänä, se säteilee hyvää oloaan niin että se loistaa kuin aurinko.

Olen käynyt kasvattajan perus- ja jatkokurssin ja allekirjoittanut Kennelliiton kasvattajasitoumuksen. Olen suorittanut Suomen Koirankasvattajat ry:n Kasvattaja-akatemian, jossa perehdyin koiran anatomiaan ja liikkeisiin ja pohdin syvällisesti göötin rotumääritelmää. Ehdoton plussa koulutuksessa olivat osaavien kouluttajien sekä kurssitovereiden käytännön neuvot.

Olen jäsenenä Kennelliitossa, gööttien rotujärjestö Länsigöötanmaanpystykorvat ry:ssä, Salpausselän koirankasvattajat ry:ssä sekä kannatusjäsenenä Suomen koirankasvattajat ry:ssä.

Omia koiria minulla on ollut jo lapsuudesta lähtien. Ensimmäinen koirani oli lyhytkarvainen kääpiömäyräkoira Olli, joka tuli perheeseemme, kun olin 8-vuotias. Opin jo lapsena, kuinka paljon koira voi merkitä. Se opettaa lapselle vastuunottoa, läheisyyttä ja myötäelämistä.

Gööttejä minulla on elämäni aikana ollut neljä:

  • Puppe, Antimos Anervan, joka nukkui pois muutama vuosi sitten vajaan 16 vuoden iässä. Puppe oli mahtava pihan vahti, joka ryntäsi jokaisen ohi loikkivan jäniksen perään, mutta hävisi juoksukilpailut aina.
  • Eppu, Fennican Zipanema. Se tuli meille vuonna 2003 ja asustaa nyt tyttäreni perheessä nautiskellen rennosta kotoilusta ja lenkkeilystä.
  • Pepi, Karjakon Piparminttu, punaruskea ilopilleri, joka tuo aurinkoa elämääni mahtavalla persoonallaan. Olen iloinen, että sain aikanaan juuri Pepin, sillä sen emälinja juontaa juurensa ensimmäisen gööttini Pupen emälinjaan, Gjallarhornets Katrinaan.
  • Aurinkolan Aamu, oma kasvattini, joka paimentaa äitikoiraansa ja ihmislaumaansa iloisesti ja ystävällisesti.

Lue myös kasvatusperiaatteistani sekä länsigöötanmaanpystykorvasta rotuna täältä: